Naš član Nejc je zagret tekač 🏃 in ima avtizem (Aspergerjev sindrom). Zadal si je, da bo letos svoji strasti do teka dodal dobrodelno in ozaveščevalno noto. V mesecu aprilu bo tekel za avtizem in druge spodbujal, da mu s tekom ali hojo pomagajo nabrati čim več kilometrov.

 

 

“Sem Nejc, glavni “norec” te akcije. Kot norec mislim na to, da sem eden izmed najbolj zagriženih tekačev. Ker aktivno tečem že več kot 3 leta, v teh treh letih pa zadnji 2 leti vsak tek v aprilu odtečem v modri barvi in s tem ozaveščam o Avtizmu, saj sem na spektru (Aspergerjev sindrom) tudi sam. Letos pa sem se odločil interno akcijo malo razširiti in nastal je najprej v novembru wordov dokument “Optimistične želje,” ki je kmalu prerastel v kampanijo Tečem za avtizem, ki jo imamo namen izpeljati.” Zato v imenu društva vljudno vabim vse ljubitelje narave in dobre volje, da se mi pri aprilskih norostih tudi pridružite in s tem tudi sami pomagate ozaveščati o avtizmu. Ker pa je modra barva barva avtizma, naj bo “mini pravilo”, da je vsaj del oblačila modre barve.”

 

Z akcijo bomo širšo javnost spodbudili k darovanju simboličnih kilometrov, ki jih bodo ljubitelji gibanja zbirali peš in/ali s tekom. Hkrati pa bomo splošni javnosti predstavili idejnega vodjo in ambasadorja akcije Asperger teče, Nejca Pogačarja. Spremljali ga bomo na osmih tekih (za vsako črko njegove diagnoze ASPERGER en tek), ki jih bo opravil tekom meseca aprila po različnih krajih v Sloveniji.

Namen kampanje Asperger teče je ozaveščanje in razbijanje tabujev o avtizmu, spodbuda h gibanju in navdihovanje ter opogumljanje mladih in odraslih z avtizmom, da postanejo zgled mlajšim osebam, ki so na spektru.

Akcija Asperger teče ima dobrodelno noto. Javnost bomo pozvali, da hodijo in/ali tečejo ter prek družbenih omrežij poročajo o opravljenih kilometrih. Kilometri se bodo seštevali. Zbrane kilometre pa bomo s pomočjo donatorjev pretvorili v evre, ki jih bomo namenili za:

– psihoterapije oseb z avtizmom in njihovih družin,
– vodene delavnice (za učenje socialnih veščin in komunikacije, samostojnega življenja in zdravega načina preživljanja prostega časa) in
– podporno in izobraževalne skupine za starše oseb z avtizmom.

Pri pretvarjanju kilometrov v evre bi potrebovali vašo pomoč. Iščemo sponzorja/sponzorje, ki bi nam za vsak pretečen ali prehojen kilometer darovali 0,5 eura. 

KAKO DONIRATI?

Društvo ASPI
Trg OF 10
1000 Ljubljana
št. bančnega računa: SI56 6100 0001 9682 326, Delavska hranilnica

namen: aspergertece

sklic: 00 2023

V kolikor poznate kakšno podjetje, ki bi bilo pripravljeno podpreti našo akcijo, vas prosimo, da nas kontaktirate na tel. št. 051 668 356 ali pišete na email info.drustvoaspi@gmail.com.

 
KAKO BOMO ZBIRALI KILOMETRE?

ČE UPORABLJATE FB 

– Naredite fotografijo sebe, poti, domače ali divje živali med tekom/hojo 😉 ali sliko ekrana aplikacije.

– Fotografijo objavite v razpravo našega FB dogodka

– Objavi pripišite število kilometrov (pri štetju kilometrov si pomagajte z aplikacijo Strava, Pedometer, Sport tracker, … – vse aplikacije so brezplačne) in označite FB stran @drustvoaspi

 

ČE ŽE UPORABLJATE STRAVO 

– pridružite se Nejčevi skupini “ASPERGER teče” in svoje kilometre prispevajte tja.

 

ČE NE UPORABLJATE FB ALI STRAVE 

– Naredite fotografijo sebe, poti, domače ali divje živali med tekom/hojo 😉 ali sliko ekrana aplikacije.

– Fotografijo skupaj s številom opravljenih kilometrov pošljite na: info.drustvoaspi@gmail.com.

 

Že sedaj imamo veliko zanimanja za sodelovanje in prispevanje kilometrov, tudi iz tujine, predvidevamo da bomo naredili vsaj 2000 – 3000km

Akcija bo potekala celoten mesec april (mesec avtizma) in se zaključila 5. 5. 2023 z okroglo mizo na temo šport in avtizem

Naš načrt je, da na določenih trasah Nejca pričakamo v cilju ter izvedemo ozaveščevalno akcijo z deljenjem letakov, pogovori in krajšimi svetovanji. Nejca bomo tudi spremljali pri teku.

Na naši spletni straniInstagramuYouTubu in FB-ju bomo objavljali videe, slike in zapise, ki bodo imeli tudi izobraževalno vsebino.

 

Hvala vsem, ki boste to objavo delili naprej in tako ozaveščali o naši akciji Asperger teče.

Pin It on Pinterest

Share This