Asperger teče – črka G

Naš član Nejc Pogačar (zase pravi, da je glavni norc te akcije) je zagret tekač in ima avtizem (Aspergerjev sindrom). Že nekaj let svoje teke v modrem v aprilu posveča avtizmu. V mesecu aprilu bo tekel za avtizem in druge spodbujal, da mu s tekom ali hojo pomagajo nabrati čim več kilometrov.
Nejca lahko spremljate tudi na njegovih osebnih tekih! Tekel bo na naslednjih etapah – etape označujejo črke, ki sestavljajo besedo ASPERGER (vsaka etapa za eno črko Nejčeve diagnoze).

ČRKA G

27. 4. 2023 od 9:00 dalje (Nejc starta ob 10:00)

Markoton: Športni park Bukovci, Markovci pri Ptuju (21km, 10km ali 5,5km)

Link dogodka: http://www.markoton.si/ (Gre za organiziran tek. Za udeležbo je potrebno plačilo. Za navijače je brezplačno. 😉

 

Nejčeva povezava: Tek je del ŠIK pokala (Štajersko koroški pokal v tekih), kjer sem lani zmagal v svoji starostni kategoriji. Gre za super ravninski tek v super družbi, s številnimi humorističnimi motivacijskimi tablami  ob/na sami trasi. Letos imam na Markotonu samo eno željo: Da se ne izgubim tako kot lani. Vabljeni, da se mi pridružite.”

KAKO DONIRATI?

S prehojenimi in pretečenimi kilometri in ozaveščanjem želimo skupaj z njim zbrati denar za dejavnosti, ki smo jih v preteklosti že izvajali in so se izkazale za nujno potrebne, a so na žalost zaradi prekinitve sofinanciranja izpadle.
Svojo donacijo lahko nakažete:
Društvo ASPI
Trg OF 10
1000 Ljubljana
št. bančnega računa: SI56 6100 0001 9682 326, Delavska hranilnica

namen: aspergertece
sklic: 00 2023

Datum

četrtek, 27. Apr 2023

Čas

All day

Prihajajoči dogodki

Pin It on Pinterest