Asperger teče – črka A

Naš član Nejc Pogačar (zase pravi, da je glavni norc te akcije) je zagret tekač in ima avtizem (Aspergerjev sindrom). Že nekaj let svoje teke v modrem v aprilu posveča avtizmu. V mesecu aprilu bo tekel za avtizem in druge spodbujal, da mu s tekom ali hojo pomagajo nabrati čim več kilometrov.
Nejca lahko spremljate tudi na njegovih osebnih tekih! Tekel bo na naslednjih etapah – etape označujejo črke, ki sestavljajo besedo ASPERGER (vsaka etapa za eno črko Nejčeve diagnoze).

ČRKA A

2. 4. 2023 od 9:00 dalje (Nejc starta ob 10:00),
Šmartinsko Jezero v Celju Velikonočni tek (10.5km ali 4.5km).
Link do dogodka: http://fatburn.si/fb/velikonocni-tek/ (Gre za organiziran tek. Za udeležbo je potrebno plačilo. Za navijače je brezplačno. 😉
Nejčeva povezava: Celje. Tretje največje mesto v Sloveniji. Sem sem hodil v srednjo šolo (1. gimnazija v Celju). Tokrat je dogodek kot nalašč za slavnostni uvod v letošnjo akcijo Tečem za avtizem. Okoli jezera sem sicer že tekel v eni izmed prejšnjih izvedb dogodka, sicer pa smo v obratnem krogu tekli tudi v sklopu letošnje Celjske Zimske tekaško pohodniške lige (trasa Panorama), ki jo je prav tako organiziralo društvo Fatburn. Ker pa je danes poseben dan (mednarodni dan Avtizma) vas vljudno vabim, da pridete podpirati v modrem. Če pa kdo želi, pa se bo lahko sprehajal tudi po vodi kot Jezus. Čez celo jezero je namreč speljan tudi most z nekaj stopnicami. In ni isti “klasičen most” (par m nad vodo), ampak je dejansko speljan po vodi čez jezero. Ob jezeru je sicer tudi krasna (trim) pot. Vredno ogleda. Po hoji pa se vedno izplača izlet na drugi konec Celja, v Valentinov kotiček na izvrstne tortice in sladoled. Tudi brez laktoze.”

KAKO DONIRATI?

S prehojenimi in pretečenimi kilometri in ozaveščanjem želimo skupaj z njim zbrati denar za dejavnosti, ki smo jih v preteklosti že izvajali in so se izkazale za nujno potrebne, a so na žalost zaradi prekinitve sofinanciranja izpadle.
Svojo donacijo lahko nakažete:
Društvo ASPI
Trg OF 10
1000 Ljubljana
št. bančnega računa: SI56 6100 0001 9682 326, Delavska hranilnica

namen: aspergertece
sklic: 00 2023

Datum

nedelja, 02. Apr 2023

Čas

All day

Lokacija

Šmartinsko jezero - Celje

Organizator

TEKAŠKO POHODNIŠKO DRUŠTVO ULTRA

Prihajajoči dogodki

Pin It on Pinterest