Asperger teče – črka R

Naš član Nejc Pogačar (zase pravi, da je glavni norc te akcije) je zagret tekač in ima avtizem (Aspergerjev sindrom). Že nekaj let svoje teke v modrem v aprilu posveča avtizmu. V mesecu aprilu bo tekel za avtizem in druge spodbujal, da mu s tekom ali hojo pomagajo nabrati čim več kilometrov.
Nejca lahko spremljate tudi na njegovih osebnih tekih! Tekel bo na naslednjih etapah – etape označujejo črke, ki sestavljajo besedo ASPERGER (vsaka etapa za eno črko Nejčeve diagnoze).

ČRKA R

22. 4. 2023, ura starta še ni znana, sporočimo naknadno

Hrastnik trail: Planinski dom na Kalu, Hrastnik (12,3km ali 6km) 

Link do dogodka: https://hrastnik-trail.si/ (Gre za organiziran tek. Za udeležbo je potrebno plačilo. Za navijače je brezplačno. 😉

 

Nejčeva povezava: Traili (tek v klanec) so moja ljubezen. Mrzlica in Kal (na Kalu štart in cilj, vmes pa čez Mrzlico) sta dva okoliška hriba, na katera dokaj redno zahajam tudi z družino. Gre za traso z zelo lepimi razgledi, blizu hriba Kal pa je tudi hrib z zanimivim imenom: Klobuk. Letošnja izvedba Hrastnik traila bo tretja po vrsti. Vljudno vabljeni, da me pridete podpreti. Kdor pa pozna dogodke InPlaninca pa se morda spomni, da je lani ravno na Kalu potekalo usposabljanje za vodnika planinca s posebnimi potrebami. Zaključek usposabljanja je bil pohod na Kal, s štartom pri kamnolomu pri Hrastniku. Ker sem ljubitelj (trail)tekov, sem se odločil, da se bom pred pohodom na Kal malce ,,ogrel’’. Tekel sem od domačega kraja in zraven “pobral” še hrib Mrzlica – za ogrevanje slabih 18km in 1100m skupne višinske razlike. Nato pa pomagal pri pohodu na Kal. Po pohodu je sledila zabava v dobri družbi. Še en razlog več, da se mi pridružite.”

KAKO DONIRATI?

S prehojenimi in pretečenimi kilometri in ozaveščanjem želimo skupaj z njim zbrati denar za dejavnosti, ki smo jih v preteklosti že izvajali in so se izkazale za nujno potrebne, a so na žalost zaradi prekinitve sofinanciranja izpadle.
Svojo donacijo lahko nakažete:
Društvo ASPI
Trg OF 10
1000 Ljubljana
št. bančnega računa: SI56 6100 0001 9682 326, Delavska hranilnica

namen: aspergertece
sklic: 00 2023

Datum

sobota, 22. Apr 2023

Čas

All day

Prihajajoči dogodki

Pin It on Pinterest