Asperger teče – črka R

Naš član Nejc Pogačar (zase pravi, da je glavni norc te akcije) je zagret tekač in ima avtizem (Aspergerjev sindrom). Že nekaj let svoje teke v modrem v aprilu posveča avtizmu. V mesecu aprilu bo tekel za avtizem in druge spodbujal, da mu s tekom ali hojo pomagajo nabrati čim več kilometrov.
Nejca lahko spremljate tudi na njegovih osebnih tekih! Tekel bo na naslednjih etapah – etape označujejo črke, ki sestavljajo besedo ASPERGER (vsaka etapa za eno črko Nejčeve diagnoze).

ČRKA R

5. 5. 2023 ob 10:00

Finale za vse ostale: Društvo ASPI Domžale – Rašica – Črnuče – Društvo ASPI Ljubljana (17,3km in 257m skupne višinske)

+ Okrogla miza Šport in avtizem ob 16:30 v Ljubljani (točen kraj dogodka sporočimo naknadno)

Nejčeva povezava: “Na žalost smo z akcijo pri koncu. Verjetno se boste spraševali zakaj maja, če pa je samo april mesec ozaveščanja o avtizmu? Prvič, avtizem traja celo življenje in ne samo aprila; in drugič, oseba na spektru se težko prilagodi časovnemu okviru, ki mu je dan.Bo pa tudi ta trasa nekaj posebnega, saj se bo v njej povezalo obe pisarni oziroma obe “domovanji” Društva ASPI. Preko Domžal, mimo Blaža (na kremšnite), nato pa čez Rašico in mimo Črnuč do glavne železniške postaje v Ljubljani, kjer ima ASPI v podhodu še pisarno v Ljubljani. Sledi prijetno druženje s popoldansko okroglo mizo. Seveda v odlični družbi. Vabljeni, da slavnostno zaključimo zelo lepo akcijo Tečem za avtizem. Drugo leto pa upam, da jo ponovimo.”

KAKO DONIRATI?

S prehojenimi in pretečenimi kilometri in ozaveščanjem želimo skupaj z njim zbrati denar za dejavnosti, ki smo jih v preteklosti že izvajali in so se izkazale za nujno potrebne, a so na žalost zaradi prekinitve sofinanciranja izpadle.
Svojo donacijo lahko nakažete:
Društvo ASPI
Trg OF 10
1000 Ljubljana
št. bančnega računa: SI56 6100 0001 9682 326, Delavska hranilnica

namen: aspergertece
sklic: 00 2023

Datum

petek, 05. Maj 2023

Čas

All day

Organizator

Društvo ASPI
Telefon
051 668 356
E-naslov
info.drustvoaspi@gmail.com
Spletna stran
https://drustvo-aspi.si/

Prihajajoči dogodki

Pin It on Pinterest