Asperger teče – črka P

Naš član Nejc Pogačar (zase pravi, da je glavni norc te akcije) je zagret tekač in ima avtizem (Aspergerjev sindrom). Že nekaj let svoje teke v modrem v aprilu posveča avtizmu. V mesecu aprilu bo tekel za avtizem in druge spodbujal, da mu s tekom ali hojo pomagajo nabrati čim več kilometrov.
Nejca lahko spremljate tudi na njegovih osebnih tekih! Tekel bo na naslednjih etapah – etape označujejo črke, ki sestavljajo besedo ASPERGER (vsaka etapa za eno črko Nejčeve diagnoze).

ČRKA P

15. 4. 2023, ura starta še ni znana, sporočimo naknadno

Koper (Titov trg in Modri december)-Portorož in skupaj v finiš z InPlaninci  (15,3km)

 

Nejčeva povezava: “V Kopru sem študiral najprej Edukacijske vede in nato še Socialno pedagogiko. Med študijem pa sem pel tudi pri Akademskem zboru Univerze na Primorskem. Najbolj od obalnega študija pogrešam granite (ledeni sokovi) in obalne tekaške dogodivščine. Škoda morda, da ni izlet zamaknjen za en dan (16.4.) saj je letos Istrski maraton (na katerem še nisem bil v živo (opravil sem sicer dve virtualni izvedbi, od doma)) letos vsaj na delu trase enak. No, morda pa se bo kje na trasi že ogreval bikec Boškarin Žvelto (maskota Istrskega maratona), kdo ve. Vem pa, da si bom pred štartom za Koprsko tržnico v Sladoledarni privoščil granito z okusom bezga, kot sem si jo vedno v času študija. Vmes pa nas bo v centru Kopra pozdravila gospa Patricija Lovišček, vodja Zavoda Modri december, ki organizira na temo avtizma veliko seminarjev. Na cilju pa me bodo pričakali tudi prijatelji iz InPlaninca, kjer sem lani ravno na 2. April (dan ozaveščanja o avtizmu) debitiral kot prostovoljec in imel takrat prvič čast pomagati pri vleki gibalno oviranega planinca.”

KAKO DONIRATI?

S prehojenimi in pretečenimi kilometri in ozaveščanjem želimo skupaj z njim zbrati denar za dejavnosti, ki smo jih v preteklosti že izvajali in so se izkazale za nujno potrebne, a so na žalost zaradi prekinitve sofinanciranja izpadle.
Svojo donacijo lahko nakažete:
Društvo ASPI
Trg OF 10
1000 Ljubljana
št. bančnega računa: SI56 6100 0001 9682 326, Delavska hranilnica

namen: aspergertece
sklic: 00 2023

Datum

sobota, 15. Apr 2023

Čas

All day

Organizator

Društvo ASPI
Telefon
051 668 356
E-naslov
info.drustvoaspi@gmail.com
Spletna stran
https://drustvo-aspi.si/

Prihajajoči dogodki

Pin It on Pinterest