Za osebe s SAM

Skupine za odrasle

Skupine za odrasle

Skupina za mlade odrasle in odrasle s SAM je skupina, ki združuje ljudi s podobnimi izkušnjami. Člani in članice skupine izmenjujejo izkušnje, prisluhnejo drug drugem, si izmenjajo načine za reševanje problemov ter govorijo o lastnih izkušnjah. Delo v skupini pozitivno vpliva na posameznika, saj da človeku občutek, da ni sam s tovrstnimi problemi, krepi občutek pripadnosti in sprejetosti, člani in članice drug drugemu držijo ogledalo in rojevajo se nova prijateljstva.

Skupina je namenjena mladim odraslim in odraslim od 24. leta dalje. Srečanja potekajo celo leto. Med poletnimi počitnicami se izvajajo enkrat mesečno. Skupina se srečuje enkrat na štirinajst dni v popoldanskem času in traja 90 minut.

Namen skupin

Namen pogovornih skupin je ustvariti varen, prijeten in sproščen prostor, kjer vsak posameznik lahko izrazi svoje občutke in podeli svoje vsakodnevne izzive. Skozi skupinska srečanja posameznik oz. posameznica prepoznava in uresničuje svoj potenicial, sprejema simptome avtizma pri sebi in drugih ter trenira socialne in komunikacisjke veščine. Preko izmenjave izkušenj z ostalimi ter s pomočjo odzivov ostalih širi svoje poglede in išče nove rešitve za težave, ki ga oz. jo težijo. Teme, ki se na skupini odpirajo so različne, pogosto se odpirajo sproti na srečanjih. Eden od namenov srečanj je tudi ustvarjanje prispevkov za spletno revijo z naslovom Vox Alia.

Komu so srečanja namenjena?

Srečanja so namenjena vsem, ki:

  • želijo izboljšati verbalne in neverbalne komunikacijske spretnosti,
  • želijo izboljšati socialne veščine,
  • želijo izraziti sebe, svoje želje, vrednote in dileme,
  • želijo odkriti svoj potencial in deliti svoja zanimanja,
  • želijo izboljšati odnose z družinskimi člani in pomembnimi drugimi,
  • želijo biti samostojnejši,
  • želijo deliti svoje strahove z drugimi in skupaj iskati rešitve,
  • si želijo odkrivati novih načinov sproščanja in spoprijemanja s stresom.

Mnenja uporabnikov

Skupine se udeležujem, ker je to edina oblika druženja, ki mi je omogočena in zato, da lahko slišim kakšno tujo mnenje, izkušnjo ali informacijo.

Abditus, oseba s SAM

Ker lahko delim svoja mnenja s sebi podobnimi in ker mi različne teme omogočajo razvijanje mnenj o katerih do sedaj nisem imel t.i sprožilca (trigger), da bi jih uporabil v komunikaciji s drugimi sogovorniki.

Jan Hlade, oseba s SAM

Sem zelo družabna oseba zato je druženje z vrstniki zame izjemnega pomena.

Nastja Trtnik, oseba s SAM

Zgodbe na spektru

Nastja Trtnik – oseba s SAM

Nastja Trtnik – oseba s SAM

Zgodba na spektru: Nastja Trtnik - Oseba s SAM Moje ime je Nastja Trtnik stara sem 31 let in s starši in bratom živim v Domžalah. S svojo »drugačnostjo« sem se soočala že v rani mladosti. Kot otrok...

Klara Gregorc – oseba s SAM

Klara Gregorc – oseba s SAM

Zgodba na spektru: Klara Gregorc - oseba s SAM Avtizem je razvojno nevrološka vseživljenjska motnja, ki se diagnosticira v zgodnjem otroštvu, lahko tudi kasneje. Avtistične oblike se vrstijo od...

Sperans Aeternum – oseba s SAM

Sperans Aeternum – oseba s SAM

Zgodba na spektru: Sperans Aeternum - oseba s SAM Rodil sem se v Ljubljani oktobra 1993. Diagnozo SAM s nekaterimi značilnostmi Aspergerjevega sindroma sem dobil leta 2013. V prvi triadi osnovne...

Skupina za odrasle osebe s SAM je brezplačna in je del projekta Nič več SAM – celostni program pomoči družinam z avtizmom, ki je sofinanciran s strani Ministrstva za zdravje.

Ne odlašajte

Stopite v stik z nami

Sedež društva ASPI:

Trpinčeva 81, SI-1000 Ljubljana

PE center ASPI:

Stobovska 8, SI-1230 Domžale

E-naslov:

drustvo.aspi@gmail.com

Telefon:

051 668 356

Uradne ure Center ASPI:

PON: 12:00-18:00

TOR: 13:00-19:00

SRE, ČET, PET: 9:00-15:00

Spremljajte nas tudi preko:

Pin It on Pinterest