ASPI Dejavnosti

Za osebe s SAM
Za osebe s SAM

Individualno svetovanje

Te kaj skrbi, si v stiski in imaš občutek, da te nihče prav dobro ne razume? Težko poveš, kaj te teži, okolica pa ne razume, zakaj ti nekaj pravzaprav predstavlja težavo?

V času svojega življenja se srečujemo z različnimi situacijami. V nekaterih se popolnoma dobro znajdemo, v drugih pa se ne znajdemo najbolje, povzročajo nam stisko in stres. Pogostokrat se takrat zatečemo po pomoč na internet, preberemo kakšno knjigo z nasveti, se pogovorimo z najbližjimi in prijatelji. A včasih to ni dovolj in ne najdemo rešitev za problem. Takrat je dobro, da poiščete strokovno pomoč.

Za osebe s SAM

Skupina za mladostnike s SAM

Imate težave z vzpostavljanjem stikov z vrstniki in z vključevanjem v družbo? Ste pogosto v konfliktih in jih ne znate primerno rešiti? Ne zmorete izraziti svojih občutij in frustracij ter se pogosto počutite osamljene? Opažate, da s težavo komunicirate in so vaše socialne veščine slabše?

Za osebe s SAM

Skupina za odrasle osebe s SAM

Skupina za mlade odrasle in odrasle s SAM je skupina, ki združuje ljudi s podobnimi izkušnjami. Člani in članice skupine izmenjujejo izkušnje, prisluhnejo drug drugem, si izmenjajo načine za reševanje problemov ter govorijo o lastnih izkušnjah. Delo v skupini pozitivno vpliva na posameznika, saj da človeku občutek, da ni sam s tovrstnimi problemi, krepi občutek pripadnosti in sprejetosti, člani in članice drug drugemu držijo ogledalo in rojevajo se nova prijateljstva.

Za osebe s SAM

SAM FON – svetovalnica

Se ne znajdete kako odreagirati v situaciji, ki za vas predstavlja izziv in je povezana s spektroavtistično motnjo (služba, šola, odnosi s starši, prijatelji, partnerji) ali pa preprosto ne vidite poti iz stiske (temačne misli, vsiljene slike, živčnost, tesnoba, panika, prestrašenost) pokličite na brezplačni anonimni SAM FON za pogovor, da se boste lažje odločili, kako razrešiti težavo. Z veseljem vam bomo prisluhnili vsak petek med 9:00 do 11:00. V stiski niste sami! Dobite nas na naši telefonski številki 051 668 356.

Za osebe s SAM

Prostovoljna osebna asistenca

Projekt prostovoljne osebne asistence se odvija že od leta 2015. Namenjen je zagotoviti redno ali občasno asistenco mladostnikom (18+) in odraslim osebam s SAM. Cilj projekta je nuditi osebam s SAM pomoč asistenta pri tistih dejavnostih, ki jih same ne zmorejo ter na tak način krepiti njihovo samostojnost.

Za osebe s SAM

Prostočasne dejavnosti

Si želiš svoj prosti čas preživeti z osebami, ki razumejo kaj je to spektroavtistična motnja? Kjer razumejo, da osebe s SAM potrebujejo varen in zaupen prostor, da se vključijo v skupino? Ostajaš doma, ker si imel že veliko slabih izkušenj? V Društvu ASPI se izzivov z vključevanjem v družbo zavedamo, zato se trudimo ustvarjati vzdušje, ki je, kar se da sproščeno in prijetno. Prav tako poskrbimo za razbremenitev in pogovor, če nastopi tesnoba.

Ne odlašajte

Stopite v stik z nami

Sedež društva ASPI:

Trg Osvobodilne fronte 10, SI-1000 Ljubljana

PE center ASPI:

Stobovska 8, SI-1230 Domžale

E-naslov:

drustvo.aspi@gmail.com

Telefon:

051 668 356

Uradne ure Center ASPI:

PON, TOR: 13:00-19:00

SRE, ČET, PET: 9:00-15:00

Uradne ure Sedež društva:

ČET: 9:00-12:00

PON, TOR, SRE, PET: po dogovoru

Spremljajte nas tudi preko:

Pin It on Pinterest