Društvo ASPI

Naše dejavnosti
Dejavnosti

Za osebe s SAM

Z željo, da mladostnikom in odraslim osebam s SAM olajšamo življenje in jim izboljšamo kvaliteto le-tega, jim v Društvu ASPI nudimo individualno svetovanje, skupino za mladostnike s SAM, skupino za odrasle osebe s SAM, SAM FON svetovanje, prostovoljno osebno asistenco in številne prostočasne aktivnosti.

Dejavnosti

Za starše oseb s SAM

V društvu ASPI izvajamo številne programe in dejavnosti, ki staršem in družinam oseb s SAM pomagajo izboljšati kakovost življenja ter soočanja z vsakodnevnimi skrbmi, tegobami in strahovi. V tem okviru izvajamo Edukativne skupine za starše oseb s spektroavtistično motnjo (v nadaljevanju SAM), Podporno skupino za starše ter nudimo terapevtsko pomoč družinam.

Dejavnosti

Za strokovne in laične delavce

Delate z osebami s SAM in ste v dvomih? V Društvu ASPI smo vam na voljo:

  • organiziramo predavanja in delavnice,
  • svetujemo v konkretnem primeru,
  • vskočimo kot mediator.
Dejavnosti

Ozaveščanje

Pomemben del našega delovanja predstavlja ozaveščanje strokovne in laične javnosti o avtizmu in potrebah, ki jih imajo osebe s SAM in njihove družine ter tegobah s katerimi se le-ti soočajo. V tem okviru organiziramo okrogle mize, razstave, Živo knjižnico, izvajamo zagovorništvo, modri SAM ter pripravljamo E-knjigo z naslovom Nič več SAM.

Dejavnosti

Psihoterapija

Spektroavtistična motnja prinese osebi z avtizmom, partnerski zvezi, kot tudi celotni družini, veliko izzivov, na katere niso mogli biti pripravljeni. Pogovorna terapija lahko dokazano pomaga pri odpravi ali vsaj bistvenem zmanjšanju težav. V Društvu ASPI nudimo plačljivo storitev partnerske ali individualne terapije.

Ne odlašajte

Stopite v stik z nami

Sedež društva ASPI:

Trpinčeva 81, SI-1000 Ljubljana

PE center ASPI:

Stobovska 8, SI-1230 Domžale

E-naslov:

drustvo.aspi@gmail.com

Telefon:

051 668 356

Uradne ure Center ASPI:

PON: 12:00-18:00

TOR: 13:00-19:00

SRE, ČET, PET: 9:00-15:00

Spremljajte nas tudi preko:

Pin It on Pinterest