Asperger teče – črka E

Naš član Nejc Pogačar (zase pravi, da je glavni norc te akcije) je zagret tekač in ima avtizem (Aspergerjev sindrom). Že nekaj let svoje teke v modrem v aprilu posveča avtizmu. V mesecu aprilu bo tekel za avtizem in druge spodbujal, da mu s tekom ali hojo pomagajo nabrati čim več kilometrov.
Nejca lahko spremljate tudi na njegovih osebnih tekih! Tekel bo na naslednjih etapah – etape označujejo črke, ki sestavljajo besedo ASPERGER (vsaka etapa za eno črko Nejčeve diagnoze).

ČRKA E

30. 4. 2023 ob 10:00

Finale za družino: Šempeter – Vrbje – Žalec(CPOM) – Vrbje (Jezero) – Špica (Celje) – Garmada – Pečovniška koča – Celjska koča (28.1km in 839m skupne višinske)

Nejčeva povezava: Za konec aprila je potrebno porabiti še zadnje atome moči, v prvi vrsti pa uživati. Pot nas bo vodila od mojega doma mimo Vrbenskega jezera (Ribnik Vrbje), kjer bomo lahko, če bomo imeli srečo, videli tudi labode in številne race, nato do centra CPOM, kjer je glavna gospa Sabina Korošec Zavšek (z njo sem sodeloval vse od začetka, ko sta imeli takrat z Mojco Cesar najprej na 2. osnovni šoli Celje, nato pa v Žalcu v prostorih društva Jaz, Midva, Mi (zdaj CPOM) pogovorne skupine za mladostnike). Pot nas bo vodila naprej po srčni poti do Celja (mimo visečega mostu), nato pa do cilja na Celjski koči (mimo Pečovniške koče), kjer se bomo (pa tudi vmes morda) okrepčali.  Najbolj zagrizeni pa se mi lahko pridružite tudi na “ovinku”, kjer bomo osvojili še hrib Garmada nad Celjem, od koder se bomo nato spustili do Pečovniške koče in naprej do Celjske koče, vmes pa bomo uživali tudi ob prelepih razgledih na dolino. Tisti, ki se mi boste pridružili na “ovinku” (čez Garmado) od trenutka, ko bomo prišli mimo PGD Zagrad, boste tudi spoznali traso “Francl”, eno izmed tras Celjske Zimske tekaško pohodniške lige, poimenovane po gostilni nasproti gasilskega doma “Pr’ Franclu”. Vesel bom kakršne koli družbe.”

KAKO DONIRATI?

S prehojenimi in pretečenimi kilometri in ozaveščanjem želimo skupaj z njim zbrati denar za dejavnosti, ki smo jih v preteklosti že izvajali in so se izkazale za nujno potrebne, a so na žalost zaradi prekinitve sofinanciranja izpadle.
Svojo donacijo lahko nakažete:
Društvo ASPI
Trg OF 10
1000 Ljubljana
št. bančnega računa: SI56 6100 0001 9682 326, Delavska hranilnica

namen: aspergertece
sklic: 00 2023

Datum

nedelja, 30. Apr 2023

Čas

All day

Organizator

Društvo ASPI
Telefon
051 668 356
E-naslov
info.drustvoaspi@gmail.com
Spletna stran
https://drustvo-aspi.si/

Prihajajoči dogodki

Pin It on Pinterest