Potrebujemo vašo pomoč…

Vse polnoletne osebe z Aspergerjevim sindromom ali visoko funkcionalnim avtizmom naprošamo, da izpolnite vprašalnik. 

Več o projektu si lahko preberete v nadaljevanju, razvoj programa pa spremljate na naši facebook strani ali spletni strani.

Če potrebujete dodatne informacije ali pomoč pri izpolnjevanju vprašalnika, lahko kontaktirate:

 

Majo Škrubej Novak (maja@avtizem.net, 051 441 852) ali

Nevenko Nakrst (info@aleana.si, 041 376 691).

Pod okriljem Svetovalnice za avtizem v letih 2021 in 2022 sodelujemo v Erazmus+ projektu iDEAL: immersive VR as a tool to help individuals with autism deal with change (iDEALNO: virtualna realnost kot orodje za pomoč posameznikom z avtizmom pri soočanju s spremembami). V projekt so poleg Slovenije vključeni še strokovnjaki iz Danske, Portugalske, Cipra in Srbije.

Namen projekta je raziskovati in preizkusiti virtualno realnost kot pripomoček pri soočanju s spremembami. Na ta način želimo prispevati k razvoju podpornih mehanizmov za mlade odrasle z Aspergerjevim sindromom.

VR TRENING

Končni cilj projekta je razviti trening program virtualne resničnosti. V praksi tak program podpore izgleda in deluje tako, da se posamezniki soočajo z vsakdanjimi situacijami (npr. vožnja z avtobusom, nakupovanje v trgovini, obisk zdravnika, zmenek) znotraj virtualne resničnosti (3D očala in program na računalniku). Oseba lahko situacije na tak način vadi v varnem okolju in pod vodstvom terapevta, ki ga usmerja in mu pomaga.

KAJ POTREBUJEMO

V trenutni fazi projekta bi želeli od posameznikov z Aspergerjevim sindromom dobiti čim več informacij o tem, kako se soočajo s spremembami v vsakdanjem življenju, kako pomembna je za njih rutina, kakšno stopnjo samostojnosti v življenju so dosegli ter kako dobro poznajo tehnologijo in virtualno resničnost. Te informacije nam bodo v pomoč pri nadaljnjem razvoju programa.

Za sodelovanje se vam najlepše zahvaljujemo!

Pin It on Pinterest

Share This