Obvezno nošenje mask – mnenje varuha

Varuh človekovih pravic o pobudi, ki izpostavlja vprašanje obveznega nošenja obraznih mask.
“[…] po mnenju NIJZ uporaba mask za otroke z motnjami v razvoju, prizadetostjo ali drugimi specifičnimi zdravstvenimi stanji, ki bi lahko ovirala nošenje maske, ne more biti obvezna, če potrdilo zdravnika oz. izvajalca strokovne obravnave takšno stanje izkazuje.”
“S tem, ko je otrokom z avtizmom omogočen drugačen pravni in dejanski položaj glede nošenja zaščitnih mask je varovano njihovo dostojanstvo.”
Povezavo na mnenje varuna najdete tukaj.

Podprite nas

Veseli bomo vsake donacije, saj nam le-te omogočajo naše delovanje in izvajanje naših programov.

Morda vas zanima tudi:

Okrogla miza: Tudi jaz lahko delam

Okrogla miza: Tudi jaz lahko delam

Društvo ASPI in Zveza za avtizem Slovenije organizirata dogodek: Tudi jaz lahko delam. Dogodek bo potekal v okviru projekta »I can learn, I can work«, ki ga izvajajo članice Autism...

Uspeli smo na razpisu MDDSZ!

Program Nič več SAM - podpora in vključevanje oseb z avtizmom bo financiran do konca leta 2021Ministrstvo za delo družino, socialo in enake možnosti nam je odobrilo sredstva za sofinanciranje...

Ničesar ne zamudi

Prijava na E-novice

Da ne zamudiš česa pomembnega, se prijavi na naše E-novice. Obljubimo, da ti s prijavo na naše e-novice ne bomo zasmetili mail-boxa. V e-novicah boš prejemal aktualne informacije o naših aktivnostih in dogodkih, predvsem tistih, ki so brezplačne. Torej, le tisto, kar želite vedeti.

SEDEŽ DRUŠTVA ASPI:

Tržaška cesta 2, SI-1000 Ljubljana

PE center ASPI:

Stobovska 8, SI-1230 Domžale

E-naslov:

drustvo.aspi@gmail.com

Telefon:

051 668 356

Spreljajte nas tudi preko:

Pin It on Pinterest

Share This