Spoštovani,

na društvu ASPI bomo septembra organizirali drugo edukativno skupino za starše odraslih oseb s SAM (nad 16 let). Vabimo vas k udeležbi. Udeležba na skupini je brezplačna. Gre za manjšo skupino do največ 5 oseb, zato bomo vanjo vključili tiste, ki boste najprej potrdili udeležbo. Srečali se bomo štirikrat.

Vsako srečanje bo razdeljeno na dva dela. V prvem delu boste na vsakem srečanju pridobili informacije, ki bodo v oporo predvsem vam, kot osebam, v vaših življenjskih preizkušnjah in stiskah. Samo starši, ki se dobro počutijo in znajo poskrbeti za svojo lastno dobrobit, so lahko namreč močna opora in zgled otrokom, tudi tistim, ki imajo diagnozo spektroavtistične motnje.

V drugem delu bo srečanje terapevtsko. Izpostavili bomo temo, ki jo bomo skupaj predebatirali in začutili. Tu računamo tudi na vaše dragocene življenjske izkušnje, ki jih boste delili z drugimi ali pa zaradi njih soudeležence bolje razumeli ter jim nudili sočutje in oporo. Na enak način bodo drugi na razpolago vam. Tako bomo podprli drug drugega, spoznali, da še zdaleč nismo sami v izzivih, ki jih prinese življenje in skupaj naredili premik k bolj polnemu in pristnemu življenju.

Program edukativne skupine si lahko preberete tukaj: https://www.drustvo-aspi.si/dejavnosti/za-starse-oseb-s-sam/edukativna-skupina-za-starse-oseb-s-sam/

 

Če vas udeležba na skupini zanima nam pišite na e-naslov info.drustvoaspi@gmail.com . Preden vas vključimo v skupino se bomo z vami pogovorili tudi v krajšem telefonskem pogovoru, kjer skupaj ugotovimo ali je skupina za vas primerna ali ne. Pomembno pa nam je tudi, da se boste lahko udeležili vseh štirih srečanj!

Prijave sprejemamo do srede 25. avgusta ali do zapolnitve mest.

Kdo se lahko prijavi: Vsi starši oseb s SAM (starejših od 16 let), ki imajo potrjeno diagnozo SAM. (Prednost imajo starši, katerih odrasli otroci so prejeli diagnozo SAM pred kratkim in jim je področje avtizma še nepoznano, ni pa to nujen pogoj za vključitev v skupino).

Trajanje: Edukativna skupina bo zaprtega tipa in bo potekala v štirih srečanjih (hkrati bomo izvedli po dve srečanji). Predvidoma se bomo srečevali vsakih 14 dni ob torkih in sicer med 17:00 in 20:00 z vmesnim odmorom 15 minut.

Lokacija: v primeru, da bodo razmere dovoljevale se bodo skupine odvijale na Centru ASPI (Stobovska 8, Domžale), v primeru zaostrenih razmer pa bomo srečanja izvajali preko ZOOM-a.

Mentor: Skupino bo vodil Robert Mlakar, strokovni sodelavec društva ASPI, zakonski in družinski terapevt, stažist.

Skupina je sofinancirana s strani Ministrstva za zdravje. Poteka znotraj programa Nič več sam – celostni program pomoči družinam z avtizmom.

Pin It on Pinterest

Share This