Prostovoljna osebna asistenca za osebe s SAM

Obveščamo vas, da bomo v mesecu maju ponovno izvedli usposabljanje osebnih asistentov mladostnikov in odraslih oseb s SAM.  V program usposabljanja osebnih asistentov mladostnikov in odraslih oseb s SAM se bodo vključili prostovoljci, ki bodo v okviru izobraževanja spoznali značilnosti SAM ter pridobili znanja in veščine za nudenje podpore mladostnikom in odraslim osebam s SAM v vsakodnevnem življenju.  

Mnenja oseb s SAM, ki že imajo prostovoljnega osebnega asistenta si lahko preberete TUKAJ

 

Pogoj za pridobitev prostovoljnega osebnega asistenta

Mrežo asistentov bomo organizirali za polnoletne osebe s SAM. Izjemoma bomo vključili tudi mladostnike od 16. leta dalje pod pogojem, da bo v spremljanje vključena tudi njegova družina.

 

Spoznavni delavnici

Spoznavni delavnici, kjer se bodo spoznali osebni asistentje in osebe s SAM, bosta potekali 27. 5. 2021 in 3. 6. 2021 v popoldanskem času na Centru ASPI, Stobovska 8, Domžale. Po prijavi bomo poslali dodatne informacije. 

 

Prijava

Če želite pridobiti prostovoljnega osebnega asistenta za prijeten klepet, druženje in pomoč v vsakdanjem življenju, za vas ali vašega družinskega člana izpolnite eno izmed spodnjih prijavnic. 

Izpolnjeno in skenirano prijavnico lahko pošljete po elektronski pošti: info.drustvoaspi@gmail.com ali po pošti na naslov Center ASPI, Stobovska 8, 1230 Domžale.

 

Prijave so možne do 23. 5. 2021. Število mest je omejeno. 

 

Več informacij

Za več informacij pišite na info.drustvoaspi@gmail.com ali pa pokličite na tel. številko Društva ASPI 051 668 356.

 

Prijavnici

 

Usposabljanje prostovoljcev/osebnih asistentov je del projekta Nič več SAM – celostni program pomoči družinam z avtizmom, ki je sofinanciran s strani Ministrstva za zdravje

Pin It on Pinterest

Share This