LAHKO POMAGATE IN NIČ VAS NE STANE…

Spoštovani, zamislite si, da vsak dan, ko se zbudite zaznavate okoli sebe svet, ki je prepoln občutkov, ki jih morda ne boste zmogli. Da vas informacije, ki jih s svojimi čutili zaznavate, preplavljajo do praga bolečine tako, da se lahko kadarkoli povsem čustveno zlomite. Da ste zaradi takšnih čustvenih zlomov doživljali v življenju veliko vrstniškega nasilja, sramotenja in poniževanj. Da se zavedate, da niste samostojni si pa zelo želite, da bi bili. Da se zavedate, da vam starši ne bodo mogli stati ob strani celo življenje in vas je tega na smrt strah, saj nimate nikogar drugega. Da niti ne zmorete in znate prositi za pomoč zaradi vseh slabih izkušenj in premnogih zavrnitev. To je morda le delček doživljanja, ki je za vsako osebo z avtizmom različno, za vse pa velik izziv. Morda lahko tudi vi začutite to srce, ki divje razbija in poganja tesnobo, ki preplavlja celo telo, žalost ob zavedanju da si enak, pa vendar tuj, ker ti življenje ni namenilo take možganske zgradbe, ki naravno obvladuje odnose in povezovanje z drugimi ljudmi. Morda lahko začutite grozo staršev, ki so sami zgarani do zadnjih atomov moči in se zavedajo, da njihovi že odrasli otroci niso zmožni popolnoma samostojnega življenja in ne vedo na koga naj se naslonijo, da bo usmerjal njihove otroke, ko bodo sami ostali brez moči ali odšli. Pomagajte nam, da bomo pomagali njim! Društvo ASPI vsestransko skrbi za mladostnike in odrasle osebe s spektroavtistično motnjo ter njihove družine. V Sloveniji je zelo malo društev, ki pomagajo odraslim osebam z avtizmom zato je naš obstoj in delovanje velikanskega pomena za njihova življenja.  

 

V lanskem letu smo prejeli statut v javnem interesu na področju socialnega varstva, ki nam med drugim prinaša tudi to možnost, da nam davkoplačevalci namenijo 1 % od svoje dohodnine.

 

Akontacijo dohodnine (1%) za leto 2021 lahko oddate do 31. decembra 2021.

 

 

DONACIJA PREKO E-DAVKOV

Če imate digitalno potrdilo, lahko zahtevo za namenitev dela dohodnine oddate do 31. 12. 2021 preko sistema eDavki. Kako to storite je opisano TUKAJ.
 
 

 

DONACIJA PREKO OBRAZCA

Natisnete in dopolnite obrazec, ki je dosegljiv s klikom na spodnji gumb, ga podpišete in nam ga pošljete na naslov Center ASPI, Stobovska 8, 1230 Domžale ali pa ga pošljete ali odnesete na davčni urad v vaši Upravni enoti. Seznam Finančnih uradov se nahaja TUKAJ.

Za vsako donacijo se vam v našem in njihovem imenu iskreno zahvaljujemo!

Pin It on Pinterest

Share This