Avtizem pri odraslih: Invalidi, ki se nimajo za invalide

Objavljeno v Dnevnik – 6. marec 2021

 

Ljudje z avtizmom imajo precej težav pri prehodu iz mladostniške v odraslo dobo. Četudi se nimajo za invalide, morajo takrat mnogi pridobiti status invalida in se vključiti v zaposlitveno rehabilitacijo, če želijo delati. Kot opozarja profesorica Darja Zaviršek, so na to bolj ali manj obsojeni že, ko vstopijo v paralelni izobraževalni sistem, v katerem je vse več učenk in učencev. Strokovnjaki iz medicinske stroke opozarjajo, da prihaja do težav zaradi prepozne diagnoze in da bi potrebovali specializirano ambulanto za odrasle ljudi z avtizmom.

Podprite nas

Veseli bomo vsake donacije, saj nam le-te omogočajo naše delovanje in izvajanje naših programov.

Morda vas zanima tudi:

Vox Alia, zima 2021

Vox Alia, zima 2021

V tokratni številki:V leto 2021 je vstopila tudi Vox Alia s svojo 30. številko revije. V njej razmišljamo kritično. Tudi o temah povezanih z virusom Korona, ki še vedno duši naše družabno...

Ničesar ne zamudi

Prijava na E-novice

Da ne zamudiš česa pomembnega, se prijavi na naše E-novice. Obljubimo, da ti s prijavo na naše e-novice ne bomo zasmetili mail-boxa. V e-novicah boš prejemal aktualne informacije o naših aktivnostih in dogodkih, predvsem tistih, ki so brezplačne. Torej, le tisto, kar želite vedeti.

SEDEŽ DRUŠTVA ASPI:

Tržaška cesta 2, SI-1000 Ljubljana

PE center ASPI:

Stobovska 8, SI-1230 Domžale

E-naslov:

drustvo.aspi@gmail.com

Telefon:

051 668 356

Spremljajte nas tudi preko:

Pin It on Pinterest

Share This