Prostovoljna osebna asistenca za osebe s SAM

PRESTAVLJENO NA POMLAD 2022

Obveščamo vas, da bomo v mesecu novembru ponovno izvedli usposabljanje osebnih asistentov mladostnikov in odraslih oseb s SAM.  V program usposabljanja osebnih asistentov mladostnikov in odraslih oseb s SAM se bodo vključili prostovoljci, ki bodo v okviru izobraževanja spoznali značilnosti SAM ter pridobili znanja in veščine za nudenje podpore mladostnikom in odraslim osebam s SAM v vsakodnevnem življenju.  

Mnenja oseb s SAM, ki že imajo prostovoljnega osebnega asistenta si lahko preberete TUKAJ

 

Pogoj za pridobitev prostovoljnega osebnega asistenta

Mrežo asistentov bomo organizirali za polnoletne osebe s SAM. Izjemoma bomo vključili tudi mladostnike od 16. leta dalje pod pogojem, da bo v spremljanje vključena tudi njegova družina.

 

Spoznavni delavnici

Spoznavni delavnici, kjer se bodo spoznali osebni asistentje in osebe s SAM, bosta potekali v letu 2022 v popoldanskem času na Centru ASPI, Stobovska 8, Domžale. Po prijavi bomo poslali dodatne informacije. 

 

Prijava

Če želite pridobiti prostovoljnega osebnega asistenta za prijeten klepet, druženje in pomoč v vsakdanjem življenju, za vas ali vašega družinskega člana izpolnite eno izmed spodnjih prijavnic. 

Izpolnjeno in skenirano prijavnico lahko pošljete po elektronski pošti: info.drustvoaspi@gmail.com ali po pošti na naslov Center ASPI, Stobovska 8, 1230 Domžale.

 

Prijave so možne do 2022. Število mest je omejeno. 

 

Več informacij

Za več informacij pišite na info.drustvoaspi@gmail.com ali pa pokličite na tel. številko Društva ASPI 051 668 356.

 

Prijavnici

 

Usposabljanje prostovoljcev/osebnih asistentov je del projekta Nič več SAM – celostni program pomoči družinam z avtizmom, ki je sofinanciran s strani Ministrstva za zdravje

Pin It on Pinterest

Share This