Podprite nas

Postani prostovoljec v Društvu ASPI

Postani Prostovoljni osebni asistent

Si želiš izkušnje, ki ti bo za vedno ostala v tvojem spominu? Si želiš individualnega dela z osebo z avtizmom? Že poznaš avtizem, si pa želiš svoje teoretično znanje poglobiti s praktičnim znanjem? Pridruži se mreži prostovoljnih osebnih asistentov, ki nudijo podporo mladostnikom in odraslim z avtizmom!

Postani prostovoljec za pomoč pri izvajanju naših dejavnosti

Se želiš preizkusiti oz. naučiti vodenja dejavnosti za mladostnike in odrasle z avtizmom? Si želiš drugačen pogled, kot ti ga vsiljuje večinska družba? Imaš dvom, da ne boš kos nalogi, ker nimaš s tega področja nobenih izkušenj? Pridruži se nam na dejavnostih, kjer te bomo izobrazili, podpirali pri tvojih idejah, pri tem pa ne boš prepuščen samemu sebi, saj ti bomo strokovni delavci vedno na voljo za pogovor.

Mnenja naših prostovoljcev

Prostovoljstvo v društvu ASPI mi je omogočilo, da sem v neposrednem stiku s posamezniki s SAM do njih razvila pristno empatijo, saj sem spoznala njihove moči, talente, pogum in veselje, pred prostovoljstvom pa so v ospredju bili bolj pridevniki, ki so nakazovali na potencialno šibkost ranljive skupine.

Prostovoljstvo v društvu ASPI mi je dalo izkušnje pri odnosih s tovrstnimi osebami, drug pogled in širino življenja.

Takšno prostovoljstvo se mi zdi zelo dragoceno, ker temelji na iskreni želji po povezanosti s sočlovekom, iz česar lahko nastane res lep odnos.

Izobraževanje na začetku mi je veliko dalo. Strokovnjaki, ki ste nam približali svet avtizma, strokovno, ljubeče in predano.

V društvu ASPI se počutim sprejeto. Všeč mi je, da mentorice poudarjajo pomen duševnega zdravja tako naših porabnikov kot za nas prostovoljce. Moja izkušanja s prostovoljstvom ostaja pozitivna.

Zgodbe na spektru

ZGODBA NA SPEKTRU: VERONIKA- STARŠ OSEBE S SAM

ZGODBA NA SPEKTRU: VERONIKA- STARŠ OSEBE S SAM

Stara sem 51 let, mož 56. Mlajši sin s SAM ima 19 let, končal je srednjo ekonomsko šolo in se vpisal na Inštitut in akademijo za multimedijo. Starejši, nevrotipični, ima 27 let in je zaključil...

ZGODBA NA SPEKTRU: TILEN VOLČ – OSEBA S SAM

ZGODBA NA SPEKTRU: TILEN VOLČ – OSEBA S SAM

Moje ime je Tilen Volč. Star sem 21 let. Z starši živim v Ljubljani. Diagnozo so mi dali leta 2015, ko sem bil star 14, 15 let. Kot otrok sem vedno čutil v sebi nekakšno drugačnost. Osnovno šolo je...

ZGODBE NA SPEKTRU: TOMAŽ – OČE OSEBE S SAM

ZGODBE NA SPEKTRU: TOMAŽ – OČE OSEBE S SAM

Sem oče otroka Tilna, ki je star 21 let in njegove sestre Tee stare 27 let. Sin Tilen ima diagnozo motnja avtizma. Diagnozo so mu postavili šele pri 13 letih. Njegove težave pa segajo že od rojstva...

Ne odlašajte

Stopite v stik z nami

Sedež društva ASPI:

Trg Osvobodilne fronte 10, SI-1000 Ljubljana

PE center ASPI:

Stobovska 8, SI-1230 Domžale

Telefon:

051 668 356

Uradne ure Center ASPI:

PON, TOR: 13:00-19:00

SRE, ČET, PET: 9:00-15:00

Uradne ure Sedež društva:

ČET: 9:00-12:00

PON, TOR, SRE, PET: po dogovoru

Spremljajte nas tudi preko:

Pin It on Pinterest