Podprite nas

Postani prostovoljec v Društvu ASPI

Postani Prostovoljni osebni asistent

Si želiš izkušnje, ki ti bo za vedno ostala v tvojem spominu? Si želiš individualnega dela z osebo s SAM? Že poznaš SAM, si pa želiš svoje teoretično znanje poglobiti s praktičnim znanjem? Pridruži se mreži prostovoljnih osebnih asistentov, ki nudijo podporo mladostnikom in odraslim s SAM!

Postani prostovoljec za pomoč pri izvajanju naših dejavnosti

Se želiš preizkusiti oz. naučiti vodenja dejavnosti za mladostnike in odrasle s SAM? Si želiš drugačen pogled, kot ti ga vsiljuje večinska družba? Imaš dvom, da ne boš kos nalogi, ker nimaš s tega področja nobenih izkušenj? Pridruži se nam na dejavnostih, kjer te bomo izobrazili, podpirali pri tvojih idejah, pri tem pa ne boš prepuščen samemu sebi, saj ti bomo strokovni delavci vedno na voljo za pogovor.

Mnenja naših prostovoljcev

Prostovoljstvo v društvu ASPI mi je omogočilo, da sem v neposrednem stiku s posamezniki s SAM do njih razvila pristno empatijo, saj sem spoznala njihove moči, talente, pogum in veselje, pred prostovoljstvom pa so v ospredju bili bolj pridevniki, ki so nakazovali na potencialno šibkost ranljive skupine.

Prostovoljstvo v društvu ASPI mi je dalo izkušnje pri odnosih s tovrstnimi osebami, drug pogled in širino življenja.

Takšno prostovoljstvo se mi zdi zelo dragoceno, ker temelji na iskreni želji po povezanosti s sočlovekom, iz česar lahko nastane res lep odnos.

Izobraževanje na začetku mi je veliko dalo. Strokovnjaki, ki ste nam približali svet avtizma, strokovno, ljubeče in predano.

V društvu ASPI se počutim sprejeto. Všeč mi je, da mentorice poudarjajo pomen duševnega zdravja tako naših porabnikov kot za nas prostovoljce. Moja izkušanja s prostovoljstvom ostaja pozitivna.

Zgodbe na spektru

KALLE RISTIKARTANO – STROKOVNI DELAVEC

KALLE RISTIKARTANO – STROKOVNI DELAVEC

Zgodba na spektru: Kalle Ristikartano - strokovni delavec I am an international trainer and odd-jobs man in the fields of education, youth and social work originally from Finland. In my 25 years in...

Karolina Zgaga – prostovoljka

Karolina Zgaga – prostovoljka

Zgodba na spektru: Karolina Zgaga - prostovoljka Kot prostovoljka z Društvom ASPI sodelujem že četrto leto, informacijo, da iščejo prostovoljce, pa sem zasledila med spremljanjem novic na spletni...

JK – MAMA OSEBE S SAM

JK – MAMA OSEBE S SAM

Zgodba na spektru: JK - mama osebe s SAM Moj sin je dobil diagnozo Aspergerjev sindrom pri starosti nekaj čez 30 let. Podatek je za vse, ki poznajo posebnosti te diagnoze, najbrž kar intriganten....

Ne odlašajte

Stopite v stik z nami

Sedež društva ASPI:

Trpinčeva 81, SI-1000 Ljubljana

PE center ASPI:

Stobovska 8, SI-1230 Domžale

E-naslov:

drustvo.aspi@gmail.com

Telefon:

051 668 356

Uradne ure Center ASPI:

PON: 12:00-18:00

TOR: 13:00-19:00

SRE, ČET, PET: 9:00-15:00

Spremljajte nas tudi preko:

Pin It on Pinterest