Kakšna je moja senzorna predelava in kako si lahko pomagam?

VABILO na delavnico

27. oktobra je svetovni dan delovne terapije. Letošnji slogan je PRILOŽNOST + IZBIRA = PRAVIČNOST. Osebe z motnjo avtističnega spektra imajo pogosto izzive na področju senzorne predelave, kar lahko predstavlja oviro pri prosti izbiri in iskanju priložnosti na različnih področjih delovanja (npr. preživljanje prostega časa, zaposlitev).

Ker je ena izmed strokovnih kompetenc delovnih terapevtov podpora in opolnomočenje oseb z izzivi pri senzorni predelavi, sem se odločila obeležiti Svetovni dan DT z izvedbo delavnice pri Društvu ASPI.

 Na delavnici z naslovom Kakšna je moja senzorna predelava in kako si lahko pomagam? bom na kratko predstavila glavna teoretična izhodišča, ki se bodo nanašala predvsem na senzorno modulacijo (prenizek ali previsok nevrološki prag), v nadaljevanju pa se bomo posvetili raziskovanju svojega senzornega profila in spoznavanju senzornih strategij in aktivnosti, ki nam lahko pomagajo pri oblikovanju uravnoteženega vsakdana.

Se vidimo v četrtek, 27. 10. 2022, ob 17:30 v ljubljanskih prostorih Društva ASPI, Trg Osvobodilne fronte 10 (podhod Železniške postaje)! Delavnica bo potekala predvidoma 90 minut.

Število mest je omejeno, prijave so obvezne najkasneje do srede 26. 10. do 18:00 ure.

mag. Nevenka Gričar


Datum

četrtek, 27. Okt 2022

Čas

17:30 - 19:00

Lokacija

Prostor v Ljubljani
Železniška postaja Ljubljana

Prihajajoči dogodki

Pin It on Pinterest